Select your language

Ελληνόφωνο Νηπιαγωγείο

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 το ωράριο λειτουργίας του Ελληνόφωνου Νηπιαγωγείου θα είναι 09.30-12.30 (με ώρα προσέλευσης 09.15 - 09.30), ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας θα είναι 08.30-12.30 (με ώρα προσέλευσης 08.15-08.30). Για το ωράριο λειτουργίας την εβδομάδα 28/9-2/10 θα ακολουθήσει ενημέρωση από τη Νηπιαγωγό. 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν στα σχολεία όλης της χώρας, δε θα επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στον χώρο του  Νηπιαγωγείου. Η Νηπιαγωγός θα παραλαμβάνει τα παιδιά στην είσοδο του Σχολείου την ώρα προσέλευσης και θα τα οδηγεί όλα μαζί στην αίθουσα διδασκαλίας. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όλοι οι μαθητές (και το εκπαιδευτικό προσωπικό) πρέπει να φορούν μάσκα, ενώ από τη Νηπιαγωγό θα δοθούν οδηγίες ορθής χρήσης αυτής μέσα στην τάξη καθώς και οδηγίες υγιεινής των χεριών, ατομικής υγιεινής κτλ . Μαθητής που δε θα φοράει μάσκα, δε θα μπορεί να οδηγηθεί στην αίθουσα διδασκαλίας και οι γονείς του θα τον παραλαμβάνουν. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν προσκομίσει τα σχετικά ιατρικά δικαιολογητικά. 

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου τα παιδιά θα έχουν μαζί τους μία ατομική τσάντα στην οποία θα περιέχεται ένα σνακ, μία πετσέτα, ένα ατομικό δοχείο με νερό, ένα κουτί μαρκαδόροι και μία αλλαξιά ρούχα. Δεν επιτρέπεται τα παιδιά να φέρουν κάποιο παιχνίδι από το σπίτι. Σε όλα τα αντικείμενα των παιδιών πρέπει να έχει αναγραφεί, με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, το ονοματεπώνυμο του παιδιού. Για τις υπόλοιπες ημέρες θα ακολουθηθούν οι οδηγίες που θα δοθούν από τη Νηπιαγωγό. 

Ελληνόφωνο Δημοτικό

 Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 το ωράριο λειτουργίας του Ελληνόφωνου Δημοτικού θα είναι για την Α΄ και Β΄ τάξη 8.30–11.40, ενώ για τη Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξη 8.30-11.50. (ώρα προσέλευσης όλων των  μαθητών 8.15-8.30). Για την Πέμπτη και την Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας θα είναι  για την Α΄ και Β΄ τάξη 8.30–12.45, ενώ για τη Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξη 8.30-12.55. Για το ωράριο λειτουργίας την εβδομάδα 28/9-2/10 θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν στα σχολεία όλης της χώρας, δε θα επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στον χώρο του  Σχολείου. Η δασκάλα της Α΄ τάξης  θα παραλαμβάνει τα παιδιά στην είσοδο του Σχολείου, ενώ οι μαθητές των άλλων τάξεων θα συναντούν τον/την δάσκαλο/α τους στον χώρο της αυλής ή στην αίθουσα ανάλογα. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όλοι οι μαθητές (και το εκπαιδευτικό προσωπικό) πρέπει να φορούν μάσκα, ενώ από τους δασκάλους θα δοθούν οδηγίες ορθής χρήσης αυτής μέσα στην τάξη καθώς και οδηγίες υγιεινής των χεριών, ατομικής υγιεινής κτλ . Μαθητής που δε θα φοράει μάσκα, δε θα μπορεί να οδηγηθεί στην αίθουσα διδασκαλίας και οι γονείς του θα τον παραλαμβάνουν. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν προσκομίσει τα σχετικά ιατρικά δικαιολογητικά. 

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου τα παιδιά θα έχουν μαζί τους το κολατσιό τους, το νερό τους και τη σχολική τους τσάντα, δεδομένου ότι θα παραλάβουν τα βιβλία τους, το παγουρίνο τους και μία μάσκα που δόθηκε από το Δήμο Ηρακλείου. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν και από τους δασκάλους των τάξεων.

 Με την ευχή να έχουμε όλοι μια καλή σχολική χρονιά. 

Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Σαββαθιανών & A. Νιώτη 8
  Τ.Θ. 2099
  71202 Ηράκλειο
  Ελλάδα
mail@sch-eur-education.ira.sch.gr
+30 2810 301780
  facebook.com/seeheraklion

 

Πρωτοβάθμιος Κύκλος
dimeured@sch.gr

Δευτεροβάθμιος Κύκλος
gymeured@sch.gr